Eller Weisser Burgunder Classic 2022 droog
De minimum bestelhoeveelheid voor dit artikel is 6 stuk(s).
Beschrijving
Deze Weisser Burgunder Classic is een heerlijk glas voor op het terras, makkelijk en toegankelijk. In de smaak herkent men tonen van rijpe appel, ananas en citrus.
De Weisser Burgunder (Pinot Blanc) is een mutatie van de Spätburgunder en de Grauer Burgunder. Tot aan het begin van de rijping van de druiven is er nauwelijks verschil te zien tussen deze drie Burgunderrassen. Pas bij toenemende rijpheid ontwikkelen zich de kleur van de druif en de geur- en smaakcomponenten ervan. Het bestaan van de Pinot Blanc is gedocumenteerd sinds de 14e eeuw.
Behalve in Duitsland is de Weissburgunder ook in diverse buurlanden te vinden. In Frankrijk is dat dus onder de benaming Pinot Blanc, in Italië als Pinot Bianco. Verder is hij aangeplant in Oostenrijk, Zwitserland en Slovenië. In Duitsland wint hij aan populariteit, wat geresulteerd heeft in een aanplant van 3500 hectare, ruim 3% van het totaal. De druif gedijt ook op plaatsen waar het voor de Riesling al te warm is. Sinds enkele decennia is sprake van een gestage groei in aanplant. De afgelopen tien jaar was er zelfs een verdubbeling van de aanplant. In Rheinhessen is er momenteel ruim 700 hectare mee aangeplant.
Vanaf het oogstjaar 2000 staat het begrip “Classic” voor kwaliteitswijnen van bovengemiddeld niveau die harmonieus droog smaken en met tal van gerechten te combineren zijn.
Het natuurlijke alcoholgehalte van de Classicwijnen moet een procent hoger liggen dan wat normaliter verlangd wordt. Dat betekent dat het etiket een alcoholgehalte van tenminste 12% vermeldt. Het is een garantie voor volle wijnen met lengte en substantie. De consument kan er ook op vertrouwen dat een Classicwijn een oogstjaar heeft. Het etiket geeft ook dat altijd aan. Vermelding van wijngaardnamen blijft volledig achterwege.
Deze milde wijn heeft een zachte geur, iets nootachtig. Elegant met zachte zuren. Fruit van appel en rijpe peer. Een medium body en een aangenaam frisse zuurgraad maken hem veelzijdig inzetbaar aan tafel, bijvoorbeeld.bij zeebanket, vis, kalfvlees, varkensvlees en gevogelte.
Drinktemperatuur 8-10 ̊C