"Enzo" Montepulciano d"Abruzzo DOC 2022

€ 21,95
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 14 dag(en)

De minimum bestelhoeveelheid voor dit artikel is 6 stuk(s).


Beschrijving

Cantine Mucci in één van de grootste wijnregio’s van Italië: Abruzzo.

Het is een familiebedrijf dat al vijf generaties lang de complete productie van wijngaard tot fles in eigen handen heeft. De passie voor het maken van hoogwaardige wijnen dateert uit 1895 toen over-overgrootvader Luigi Mucci zijn diploma voor technisch oenoloog behaalde.

Vandaag de dag leiden Aurelia en Valentino Mucci het bedrijf en zetten de familietraditie op succesvolle wijze voort met de volle medewerking van de rest van de familie.

Tegenwoordig investeert Cantine Mucci in de toekomst door de renovatie van het wijnhuis met aandacht voor de invloed op het milieu. Zo worden er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van het gerenoveerde gebouw geplaatst om in de gehele energiebehoefte van de firma te voorzien. Mede door deze werkwijze was Cantine Mucci het eerste Italiaanse wijnhuis dat de certificaten ISO 50001 (voor energie management systeem) en ISO 9001 (voor kwaliteit management systeem verkreeg!

De “Enzo” vindt zijn oorsprong op het perceel Santo Stefano in Torino di Sangro, waar de Montepulciano op ca. 200 meter boven zeeniveau op kalkrijke bodem wordt verbouwd. De plantdichtheid bedraagt 1600 planten per hectare.

Na de handmatige oogst, die doorgaans tussen 5 en 10 oktober plaatsvindt, ondergaat de “Enzo” een gisting van 12 dagen onder gecontroleerde (lage) temperatuur. Na een malolactische gisting rijpt de wijn gedurende 12 maanden op nieuwe Amerikaanse barriques en vervolgens nog een half jaar op fles in de geklimatiseerde kelder.

De wijn heeft een dieprode kleur en een aroma van rood fruit, vanille, koffie en een hint van kruidigheid. De smaak is rijk, fluwelig met een goede structuur en mooi gerijpte tannine. Kort gezegd een uitgebalanceerde krachtpatser!

De “Enzo” is heerlijk bij b.v. paté, varkenshaas, lamskotelet, allerlei soorten gegrild vlees, klassieke Italiaanse voorgerechten als spaghetti en ravioli, maar ook heerlijk bij gerijpte harde kazen.

Drinktemperatuur: 15-17˚C

Alc.vol: 13,5%

Restsuiker: 5 gr./l.

Restzuur: 6,2 gr./l. (pH 3,60)